KVKK Bilgilendirme

1. VERİ SORUMLUSU VE TEMSİLCİSİ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Bilinçdışı Yayınları Anonim Şirketi. (“Şirketimiz”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

İşbu aydınlatma metni kapsamında; hangi kişisel verilerinizin işlendiği, kişisel verilerinizin hangi amaçla işlenebileceği, kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi, kişisel verilerinizin aktarılabileceği taraflar ve sahip olduğunuz haklar konularında tarafınıza bilgi verilmektedir.

2. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER

Kişisel Veriler “sınırlama olmaksızın hakkınızda tanımlayıcı nitelikteki herhangi bir bilgi demektir. Bu tanım adınız, adresiniz, size özel tanımlanan şifreler, kayıtlı telefon numarası, e-posta adresi, finans bilgileri, kayıt adı, şifre ve diğer bilgileri içermektedir.

www.bilincdisiyayinlari.com’da siteyi gezmek için kayıt olmanıza gerek yoktur. Ancak web sitesi üzerinden sipariş vermek için bu kişisel bilgilerin web sitesinde adınıza açılacak bir kayıtta tutulması zorunludur. Bu bilgilerin temin edilmemesi halinde web sitesi üzerinden sipariş ve satış işleminin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Sunulmuş olan veriler, siparişin işlemden geçirilmesi ve sonraki alışverişlerinizin mümkün olan en kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için verilmesi gereken isim, adres, telefon numarası, e-mail adresi, finansal bilgiler, şifreler ve kişisel bilgiler www.bilincdisiyayinlari.com veri tabanında saklanacaktır. Kayıt sonrasında web sitesi kanalı ile verilecek sipariş teklifleri tarafımızdan kabul edilene kadar geçerli ve bağlayıcı bir sözleşme niteliği taşımaz. Ancak tüketici teklifi/icabı ile bağlı olacaktır.

Kaydolma esnasında tüm kullanıcılar sistemin kendilerini otomatik olarak tanımalarını isteyebilir. Bu durum kullanıcılar için alışveriş işlemini hızlandıracak olup, kişisel bilgilerine erişmek için daha öncesinde sisteme giriş yapmalarına gerek kalmayacağından, kullanıcıların bilgilerine direkt bir şekilde erişmelerine imkân verecektir. Otomatik tanımlama, cookies (tanımlama bilgileri) ile gerçekleştirilir.

3. KİŞİSEL VERİLERİN HANGİ AMAÇLA İŞLENECEĞİ

www.bilincdisiyayinlari.com’a sunduğunuz bilgiler alışveriş siparişlerini işlemek, web sitesi üzerinde gezinmeyi ve Bilinçdışı Yayınları A.Ş. ürünlerinin satın alınmasını kolaylaştırmak ve bu web sitesi ve/veya genel olarak şirket ile bağlantılı yeni ürünler, özel teklifler ve haberlerle ilgili olarak sizi e-posta ve/veya normal posta üzerinden günlük ve / veya haftalık olarak bilgilendirmek için kullanılacaktır. Herhangi bir zamanda günlük, haftalık e-posta gönderim listemizden çıkmak isterseniz, gönderdiğimiz e-maillerin alt kısmında bulunan “E-bülten listemizden çıkmak için lütfen tıklayınız” linkine tıklayarak e-bülten üyeliğinden tek tıkla kolayca çıkabilirsiniz.

4. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz, www.bilincdisiyayinlari.com adresini ziyaret etmeniz ile birlikte, yukarıda verilen işlemlerin gerçekleştirilmesi sırasında otomatik veya otomatik olmayan yollarla hukuka uygun şekilde toplanmaktadır. Bu mecralardan toplanan kişisel verileriniz,

-Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
-Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
-İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması,
hukuki sebeplerine dayanılarak işlenilmektedir.

 

5. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILABİLECEĞİ TARAFLAR VE AKTARIM AMAÇLARI

Bilinçdışı Yayınları A.Ş., müşteriler tarafından sunulmuş olan bilgilerin üçüncü şahıslarla kural olarak paylaşmayacaktır.

Ancak Bilinçdışı Yayınları’nın, web sitesinin kullanım verimliliğini arttırmak, ödeme aracılığı, teslim, sipariş ve benzeri konulardaki aksaklıkları çözüme kavuşturmak, ürün teslimi ve ürün bedelinin tahsili için bünyesindeki ortak ve grup niteliğindeki şirketler ve işbu sözleşme gereğince kargo şirketleri ya da bankalar ile veya web sitesinden satışı yapılan ürünlerin marka ve lisans hakkı sahipleri ile ya da Türkiye distribütörleri ile gerektiği takdirde müşteri kişisel bilgilerini paylaşma hakkı saklıdır. Yine Türk Hukuku gereğince yasal mercilerce talep edilen yazılı taleplere cevap verilmesi kanuni bir zorunluluk olduğundan bu şekilde bir yazılı talep halinde kişisel bilgilerin paylaşımı sağlanacaktır.

6. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

Kişisel veri sahibi olarak 6698 sayılı kanunun 11. maddesinde sayılan

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • 6698 sayılı Kanun ve sair mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize olan bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarınız bulunmaktadır. Bu haklarınızın etkili bir şekilde kullanılması için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ve talep olunan diğer bilgiler ile KVKK 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi imzalı olarak Bilinçdışı Yayınları A.Ş. Adalet Mah. Anadolu Caddesi 41 D:81 Megapol Tower Bayraklı İzmir adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, iadeli taahhütlü posta ile iletebilir, noter kanalıyla veya KVKK’da belirtilen diğer yöntemler ile göndererek de taleplerinizi iletebilirsiniz. Talebin niteliğine göre talebiniz en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

 

Alınmış olan tüm kişisel bilgiler yasal düzenlemelere uygun olarak kullanılacaktır. Sipariş aşamasında bulunduğunuz web sitesi yüksek güvenlik programları ile koruma altındadır. Ancak internet üzerinden bilgi iletiminin tamamen güvenli olarak sağlanması olanaklı değildir. Bu nedenle garanti edilemeyen iletimler risk altında olabilir. Bu konuda tarafınızdan da gerekli güvenlik koşullarına uygun davranılması gerekmektedir.

Şirketimizin web sitesinde yer alan Satın Alma ve Gizlilik Politikası koşulları ile ilgili olarak Web sitesi ana sayfasında değişiklik yapma hakkımız saklıdır. Yasalar ile zorunlu hale gelmesi nedeni ile yapılan değişiklikler haricindeki diğer değişiklikleri kabul etmezseniz, irtibat adresimize yazılı olarak bilgi geçmeniz gerekmektedir. Periyodik olarak bu Gizlilik Politikası mevcut şartlarını gözden geçirmek için bu sayfayı ziyaret etmelisiniz.